ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΑΠΕΚ 30/6/2016 - ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), συνδεδεμένο μέλος της ΟΕΒ, με τίτλο ‘Νέοι κανόνες ηλεκτρισμού και το μέλλον των ΑΠΕ στην Κύπρο’, στις 30.6.2016, σε κεντρικό Ξενοδοχείο στη Λευκωσία.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας αναλύθηκαν από τους εκπροσώπους της Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), κ. Δημήτρη Ευαγόρου και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ), κ. Χρίστο Τουφεξή, οι βασικές πρόνοιες και ο οδικός χάρτης (road map) αναφορικά με τους νέους κανόνες αγοράς που θα υιοθετηθούν στην Κύπρο για την αγορά.

Στην ημερίδα ο κ. Ευαγόρου χαρακτηριστικά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι "η ΡΑΕΚ προχώρησε στη λήψη μιας δέσμης εξαιρετικά σημαντικών αποφάσεων που καθορίζουν το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού, με έμφαση στην ασφάλεια του εφοδιασμού, την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού", ενώ ο κ. Τουφεξής ανέφερε ότι "οι νέοι κανόνες αφοράς ηλεκτρισμού επιτρέπουν τη συμμετοχή των ΑΠΕ με ανταγωνιστικούς όρους ως προς τις συμβατικές τεχνολογίες".

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΔΣΜ δήλωσε ότι "οι παραγωγοί ΑΠΕ και οι φορείς αθροιστικών υπηρεσιών θα μπορούν να συμβάλλονται με άλλους συμμετέχοντες για την πώληση αλλά και αγορά ενέργειας".

 

ΣΕΑΠΕΚ ΓΕΝΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ