Εξοικονομω – Αναβαθμιζω για Κατοικιες


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒ&Τ) ανακοίνωσε τη 2η πρόσκληση υποβολής προτάσεων στα πλαίσια του Σχεδίου «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω στις Κατοικίες».

Οι χορηγίες που θα παραχωρούνται στους δικαιούχους που θα ενταχθούν στο Σχέδιο ανέρχονται στο 50% των επιλέξιμων δαπανών της επένδυσης (Αγορά Υπηρεσιών – Οικοδομικές Εργασίες – Αγορά Εξοπλισμού), με εξαίρεση αιτήσεις που υποβάλλονται από ευάλωτους καταναλωτές οι οποίοι μπορούν τύχουν χορηγίας μέχρι 75% των επιλέξιμων δαπανών. Το ποσό της χορηγίας που θα παραχωρείται, δύναται ανέλθει μέχρι και €25.000 για κάθε κατοικία ή μέχρι €20.000 για κάθε διαμέρισμα σε πολυκατοικία. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν τον Οδηγό του Σχεδίου, στον οποίο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες, από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy

Σημειώνεται ότι αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 16 Απριλίου 2018 μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχετε στα 8 εκ. αυρώ, της δεύτερης πρόσκλησης. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Τα έντυπα υποβολής αιτήσεων μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους Λειτουργούς στα πιο κάτω τηλέφωνα:

  • 22867190
  • 22867202
  • 22867180
  • 22867148 
  • 22867100

 


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σχεδιο Αντικαταστασης Ηλιακων θερμοσιφωνων 2015

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞΕ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Σχεδίου Αντικατάστασης Ηλιακών Θερμοσιφώνων, για την αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενες ιδιωτικές οικιστικές μονάδες.

Περισσότερα

Eναρξη υποβολης αιτησεων για το Σχεδιο Εγκαταστασης ή Αντικαταστασης Συστηματων με Ηλιακο Θερμοσιφωνα στις Κατοικιες

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοίνωσε στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 την εφαρμογή του Σχεδίου Εγκατάστασης ή Αντικατάστασης Ηλιακών Συστημάτων

Περισσότερα

Διακοπη Υποβολης Αιτησεων για το Σχεδιο «Εξοικονομω – Αναβαθμιζω στις Κατοικιες» 2η Προκηρυξη

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το Σχέδιο «Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω στις Κατοικίες» , το ΥΕΕΒΤ ανακοίνωσε τον τερματισμό της Υποβολής Αιτήσεων για το Σχέδιο.

Περισσότερα