Χρηματοδοτηση για μειωση του κοστους ενεργειας στους καταναλωτες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 

Προώθηση Δέσμης Σχεδίων, με χρηματοδότηση από Ταμείο Α.Π.Ε και ΕΞ.Ε., για μείωση του κόστους ενέργειας στους καταναλωτές

 


Για σκοπούς έγκαιρης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι επεξεργάζεται Δέσμη Σχεδίων, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Α.Π.Ε και ΕΞ.Ε με σκοπό τη μείωση του κόστους ενέργειας στους καταναλωτές μέσω χρηματοδότησης μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞ.Ε) και εγκατάστασης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε), καθώς και την επίτευξη των στόχων της Δημοκρατίας στους τομείς των Α.Π.Ε και ΕΞ.Ε. για το 2020.

 

Η Δέσμη, θα περιλαμβάνει τα πιο κάτω Σχέδια:


1. Σχέδιο Xορηγιών στις κατοικίες με 4 άξονες:

α) Αναθεώρηση του Σχεδίου για Θερμομόνωση Οροφών Υφιστάμενων Κατοικιών, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από τις 8/10/2018, με αύξηση του ποσού της χορηγίας για όσους υπέβαλαν ή θα υποβάλουν αίτηση.

β) Θερμομόνωση Οροφών Υφιστάμενων Κατοικιών σε συνδυασμό με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού μετρήσεων (Net Metering).

γ) Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού μετρήσεων (Net Metering).

δ) Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με τη μέθοδο του συμψηφισμού μετρήσεων (Net Metering), με σκοπό τη φόρτιση ηλεκτρικού ή υβριδικού οχήματος τύπου plug-in.

2. Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Εγκατάσταση ή Αντικατάσταση Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης σε υφιστάμενες Κατοικίες, το οποίο θα προκηρυχθεί εντός του 2018.

3. Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για ενεργειακούς ελέγχους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

4. Χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους των υφιστάμενων αιτήσεων του Σχεδίου «Εξοικονομώ – Αναβαθμίζω», οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από τα Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

 

Η Δέσμη, θα προωθηθεί, αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Ταμείου Α.Π.Ε και ΕΞ.Ε για το έτος 2019 από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

Η επίσημη ανακοίνωση εδώ.ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σχεδιο «Ηλιακη Ενεργεια για Ολους»

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Σχεδίου προώθησης εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων με τίτλο «Ηλιακή Ενέργεια για Όλους».

Περισσότερα

Net metering για αγρoτες

Για πρώτη φορά εγκατάσταση net metering και σε μη οικιακά υποστατικά! Μπορούν να επωφεληθούν επιχειρήσεις στην αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, παραγωγή γεωργικών προϊόντων κ.ά

Περισσότερα

Σχεδίου προωθησης εγκαταστασεων φωτοβολταϊκων συστηματων «Ηλιακη Ενεργεια για Ολους» 2015

Στις 22/12/2015 Έχει ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας του Σχεδίου προώθησης εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων «Ηλιακή Ενέργεια για Όλους» απο το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒΤ).

Περισσότερα

«Σχεδιο για Παραγωγη Ηλεκτρικης Ενεργειας απο Ανανεωσιμες Πηγες Ενεργειας για ιδια καταναλωση»

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοίνωσε στις 8 Μαΐου 2017 το «Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για ίδια κατανάλωση».

Περισσότερα