Πραγματοποιηση 17ης Ετησιας Γενικης & Εκλογικης Συνελευσης ΣΕΑΠΕΚ


Πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου 2021, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, η 17η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ.

Κατά το τελετουργικό μέρος της Συνέλευσης, απηύθυναν χαιρετισμό οι κ. Χαράλαμπος Ρούσος, Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας του ΥΕΕ&Β, Δρ. Δημήτρης Ευαγόρου, Μηχανικός Ενέργειας της ΡΑΕΚ και κ. Τάσος Γρηγορίου, Διευθυντής Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ). Μετά το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε συζήτηση για διάφορα θέματα όπως πιθανά μελλοντικά σχέδια στήριξης και χορηγιών για ΑΠΕ, το μέλλον του σχεδίου για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ για ιδία κατανάλωση, καθώς επίσης και ο οδικός χάρτης για ΦΒ συστήματα ενταγμένα στα Σχέδια Χορηγιών 2006-2009 με επιδότηση kWh, για τα οποία πλησιάζει η ημερομηνία λήξης των συμβάσεών τους.

Το Τελετουργικό Μέρος της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Προέδρου ΣΕΑΠΕΚ, κ. Φάνου Καραντώνη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις εισηγήσεις του Συνδέσμου προς αρμόδιους φορείς και εκπροσωπήσεις σε Σώματα.

Στο Καταστατικό Μέρος της Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος του ΣΕΑΠΕΚ παρουσίασε τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων:

  1. Ανασκόπηση της πορείας επίτευξης στόχων ΑΠΕ.
  2. Σχέδια στήριξης ΑΠΕ & ΕΞ.Ε.
  3. Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.
  4. Διαχείριση αποβλήτων ΦΒ πλαισίων.
  5. Νομοθετικές εξελίξεις στα θέματα Ενέργειας.

Ακολούθησε σύντομος απολογισμός της χρονιάς από τον Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Νίκο Τρίκκη και στην συνέχεια παρουσιάστηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του ΣΕΑΠΕΚ από την Ταμία του Συνδέσμου, κα. Μαρία Ηρώα.

Τέλος, καταρτίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου (για την επόμενη διετία) χωρίς εκλογές αφού για τις 9 θέσεις υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από αντίστοιχο αριθμό Μελών του Συνδέσμου. Το διοικητικό συμβούλιο καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Φάνος Καραντώνης Πρόεδρος
2. Χαράλαμπος Κυριάκου Αντιπρόεδρος
3. Νίκος Τρίκκης Γραμματέας
4. Μαρία Ήρωα Ταμίας
5. Χρήστος Ιωάννου Μέλος
6. Μαρία Πούλλου Μέλος
7. Αλέξης Ηροδότου Μέλος
8. Γιώργος Ανδρέου Μέλος
9. Μάριος Ευθυμίου Μέλος

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), συγχαίρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εύχεται καλή επιτυχία στην επίτευξη των στόχων και των σκοπών του ΣΕΑΠΕΚ.

Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση 2021 – Τελετουργικό Μέρος
Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση 2021 – Καταστατικό Μέρος
Ομιλία Διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας ΥΕΕ&Β, κ. Χαράλαμπου Ρούσου
Ομιλία Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Δρ. Ανδρέα Πουλλικκά
Ομιλία Διευθυντή Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ), κ. Τάσου Γρηγορίου