ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 18ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΑΠΕΚ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΒ στη Λευκωσία, η 18η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ.

Κατά το τελετουργικό μέρος της Γενικής Συνέλευσης, απηύθυναν χαιρετισμό οι κκ. Παναγιώτης Κελίρης, Διευθυντής Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), εκ μέρους του Προέδρου της ΡΑΕΚ,  Χαράλαμπος Ρούσος, Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Ευάγγελος Αναστασιάδης, Βοηθός Διευθυντής Δικτύων, εκ μέρους του Διευθυντή Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ). Μετά το πέρας των χαιρετισμών, ακολούθησε παρουσίαση από την κα. Ανθή Χαραλάμπους, Διευθύντρια της ideopsis Ltd και ειδική σύμβουλος της ΟΕΒ για θέματα πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας, σχετικά με τη Διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Φωτοβολταϊκά). Το τελετουργικό μέρος της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Φάνου Καραντώνη, Προέδρου ΣΕΑΠΕΚ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις και τις θέσεις/εισηγήσεις του Συνδέσμου.

Στο καταστατικό μέρος της Γενικής Συνέλευσης, ο κος Καραντώνης παρουσίασε τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, μεταξύ των οποίων:

  • Ανασκόπηση της πορείας επίτευξης των στόχων ΑΠΕ.
  • Σχέδια στήριξης ΑΠΕ & ΕΞ.Ε.
  • Νομοθετικές εξελίξεις στα θέματα Ενέργειας.
  • Διαχείριση αποβλήτων Φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Ακολούθησε σύντομος απολογισμός της χρονιάς από το Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Νίκο Τρίκκη και παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων του ΣΕΑΠΕΚ από την Ταμία του Συνδέσμου, κα. Μαρία Ήρωα.

Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση 2022 – Τελετουργικό Μέρος

Ομιλία Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), Δρ. Ανδρέα Πουλλικκά

Ομιλία Διευθυντή Υπηρεσίας Ενέργειας ΥΕΕ&Β, κ. Χαράλαμπου Ρούσου

Ομιλία Διευθυντή Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ), κ. Τάσου Γρηγορίου

Παρουσίαση Μελέτη για Διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού ΦΒ, κ. Ανθή Χαραλάμπους