Ανακοινωσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 20ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΑΠΕΚ

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024, την 20ή Ετήσια Γενική Συνέλευση του στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στη Λευκωσία.

Περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΑΠΕΚ 2024

Η 20η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), θα πραγματοποιηθεί στην 01 Ιουλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που βρίσκονται στην Οδό Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων, στη Λευκωσία.

Περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΑΣΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΕΑΠΕΚ) ΜΕ ΤΗΝ SOCIALSPACE ACADEMY

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) και η εταιρεία SocialSpace Academy υπέγραψαν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, Μνημόνιο Συνεργασίας. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη και προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικών με τα ενδιαφέροντα των Μελών του Συνδέσμου.

Περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΠΕ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας πρόσφατα ανακοίνωσε το τροποποιημένο Σχέδιο Στήριξης για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για Ίδια Κατανάλωση, το οποίο τέθηκε σε ισχύ στις 02 Απριλίου 2024.

Περισσότερα

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ NET-METERING;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις και νοικοκυριά για την εγκατάσταση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κυρίως φωτοβολταϊκών με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΛΩΝ ΣΕΑΠΕΚ & ΣΕΗΚ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 2024-2025

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η ανοιχτή συνεδρία Μελών που διοργανώθηκε από κοινού από το Σύνδεσμο Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) και το Σύνδεσμο Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου (ΣΕΗΚ)

Περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΕΑΠΕΚ) ΣΤΟ 11ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Ο Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) συμμετείχε ενεργά στο 11ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρου με τίτλο «Κύπρος: Ώρα Έργων για την Ενέργεια», που πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2023 στη Λευκωσία, με παρουσίαση του προέδρου ΣΕΑΠΕΚ, κ. Φάνου Καραντώνη.

Περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΣΕΑΠΕΚ) ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και του Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ), για ενημέρωση και συζήτηση επί του υπό επεξεργασία Σχεδίου Χορηγιών «Φωτοβολταϊκά για όλους».

Περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΑΠΕΚ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΗΚ

Με αφορμή τις πρόσφατες δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις για το υπό επεξεργασία Σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με αποπληρωμή μέσω των τιμολογίων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) θα ήθελε να παραθέσει τους προβληματισμούς και τις θέσεις του επί του θέματος.

Περισσότερα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 19ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ & ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΑΠΕΚ

Ο Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) πραγματοποίησε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 τη 19η Ετήσια Γενική, Εκλογική και Καταστατική Συνέλευση του, στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) στη Λευκωσία.

Περισσότερα