ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕΛΩΝ ΣΕΑΠΕΚ & ΣΕΗΚ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 2024-2025


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η ανοιχτή συνεδρία Μελών που διοργανώθηκε από κοινού από το Σύνδεσμο Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΑΠΕΚ) και το Σύνδεσμο Αδειούχων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Κύπρου (ΣΕΗΚ). Η συνεδρία είχε ως στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση για το νέο Σχέδιο Χορηγιών για Ενθάρρυνση της Χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κατοικίες για τα έτη 2024-2025.

Αρχικά, ο πρόεδρος του ΣΕΗΚ, κύριος Γιώργος Κυριάκου, με ένα σύντομο καλωσόρισμα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους ενημερώνοντας τους για τον στόχο της ανοικτής συνεδρίας. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΕΑΠΕΚ, κύριος Φάνος Καραντώνης, παρουσίασε τις διάφορες κατηγορίες φωτοβολταϊκών του Σχεδίου Χορηγιών και τη διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους Συμμετεχόντων Εμπορευόμενων. Τέλος, παρουσιάστηκαν εκτενώς οι υποχρεώσεις που θα έχουν οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με τη Συμφωνία Συμμετοχής στο Σχέδιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με το Σχέδιο και να μεταφέρουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για τις νέες υποχρεώσεις συμμετοχής στο Σχέδιο.

Η συνεδρία αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων Μελών-εταιρειών, ενώ η ανοικτή ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση των θέσεων των Συνδέσμων.