Τροποποιηση σχεδιου "Ηλιακη Ενεργεια για Ολους" 2016


Το Υπουργείο ΕΕΒΤ ανακοίνωσε την τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος στήριξης «Ηλιακή Ενέργεια για Όλους». 
 
Οι σημαντικότερες αλλαγές όπως μας κοινοποιήθηκαν από την Υπηρεσίας Ενέργειας αναλυτικά: 
 
  1. Συμπερίληψη επενδύσεων που αφορούν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας και υδατοκαλλιέργειας καθώς και επενδύσεων από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή και παραγωγή προϊόντων που αποτελούν απομίμηση ή υποκατάστατο του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
  2. Την εφαρμογή ειδικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠκΠ) για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια σχολεία/νηπιαγωγεία και δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  3. Αύξηση της διαθέσιμης δυναμικότητας για το 2016 για την κατηγορία συμψηφισμού μετρήσεων (net-metering) από 20 MW σε 23 MW.
  4. Αύξηση της μέγιστης ισχύος συστήματος στην κατηγορία της Αυτοπαραγωγή από 2MW σε 10MW, με συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW.
  5. Συμπερίληψη νέας κατηγορίας επενδύσεων που αφορά εγκαταστάσεις αυτόνομων ΦΒ συστημάτων σε υποστατικά / τεμάχια γης τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο της ΑΗΚ. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι καταναλωτές.

Το αναθεωρημένο σχέδιο τέθηκε σε ισχύ στις 22.08.2016

Δείτε περισσότερα σχετικά με τα σχέδια εδώ: 

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ